Jurat de luxe al CIBM 2014

publicado en: CIBM Valencià | 0

 

CARL CHOI

carl_choiChoi ha tocat en diverses orquestres i bandes. És el fundador de la Hong Kong Music Ambassadors, del Hong Kong Festival Win Orchestra, de la Macau Philarmonic Association, de la Macau Wind Orchestra i de la Hong Kong FTU Amateur Orchestra.

L’any 2000 va ser nomenat director artístic del Macau International Band Festival, càrrec que actualment manté. Treballa com a director musical i director principal del Hong Kong Festival Wind Orchestras i de la Macau Wind Orchestra. Davall la seua direcció, al 2010, el Hong Kong Festival Wind Orchestra va rebre la Gold Award & Top Award (1r premi) del festival Singapore International Band Festival (classificació oberta) i el Gold Prize (medalla d’or) en el festival Taoyuan International Band Festival (classificació oberta) al 2013. Les seues actuacions són molt valorades pels membres del jurat, per la qual cosa ha rebut qualificacions com: “perfecta interpretació”, “conjunt de bones qualitats i bon so”, “interpretació intel·ligent i madura”, etc.

Com a bon entusiasta de l’educació musical, Choi està activament involucrat en classes de màster i cursos de direcció, i ben sovint és invitat com a membre del jurat de diversos concursos musicals, així com director invitat de diversos projectes de gravació a l’estranger. Choi destaca en composició i arranjaments orquestrals; ha publicat al voltant d’un centenar de peces per a solos, conjunts i orquestres. Choi ha participat com a músic d’instruments, tant occidentals com xinesos, amb el Hong Kong Children’s Choir, i ha tocat a Escòcia, Alemanya i Hongria, on ha rebut grans aclamacions. Ha sigut guardonat amb premi al “Millor compositor d’arranjaments musicals” per l’autoritat educativa de Hong Kong per la seua contribució en arranjaments musicals per a col·legis locals. També ha organitzat orquestres, bandes i grups per a nombroses escoles locals, com ara: Good Hope School, Diocesan Preparatory School, Queen’s College, Maryknoll Convent School, Ying Wah Girls’ School, St. Mary’s Canossian College i St. Paul’s School. Ha fet nombrosos concerts amb els seus grups a diversos països, entre els quals es troben: França, Austràlia, el Japó, Corea, Singapur, Taiwan i Macau.

JOHN GINOCCHIO

 

john_ginochioJohn Ginocchio és professor associat de música i director de bandes a  la Southwest Minnesota State University, on dirigix la  Symphonic Chamber Winds, la Concert Band, i el Jazz Ensemble.  A més ensenya direcció, música popular i impartix cursos de música instrumental. També és president del departament de Belles Arts i Comunicació.

 El senyor Ginocchio posseïx un doctorat d’art i un màster en música per la Ball State University de Muncie, Indiana, així com una llicenciatura en educació musical per la Indiana University.  Prèviament va treballar com a assistent de direcció al departament de bandes a la Ball State University, i amb la Concert Band, Pep Band, Pride of Mid-America Marching Band, i el Jazz Ensemble.  També va ser director de l’East Central Indiana Youth Symphony Orchestra. Comença la seua carrera com a director de música instrumental al col·legi Adams Central Community Schools, a Monroe, Indiana; un treball que va conservar durant deu anys.

El senyor Ginocchio és un actiu director invitat, especialista i membre de jurat. Ha treballat amb bandes dels Estats Units i d’Espanya. És cofundador i especialista del Minnesota Area Conducting Workshop. Gran orador i especialista en educació musical, cal destacar les seues classes de direcció, de conjunts musicals, composició a l’aula i de música popular. Ha participat en jornades al Midwest Clinic, la Biennial World Conference d’ISME, així com en nombrosos tallers i conferències tant estatals com regionals. Els seus articles han sigut publicats en The Instrumentalist, The Bulletin of the Council for Research in Music Education, Contributions to Music Education, The Music Educators Journal, i Teaching Music. John Ginocchio és membre de la National Association for Music Education, de la College Band Directors National Association i de la World Association of Symphonic Bands and Ensembles.

JOSEP RODA BATLLE

 

josep_rodaNaix a Sant Mateu (Castelló). Es trasllada a Barcelona on cursa els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i aconseguix les màximes qualificacions i els títols de professor de piano, professional de composició i instrumentació i professor de direcció d’orquestra. Allí té com professors Joan Pich Santasusana, Manuel Oltra, Xavier Montsalvatge i Antoni Ros Marbà. Simultàniament als estudis musicals estudia a la Universitat Central de Barcelona i hi aconseguix el títol de Llicenciat en Filosofia i Lletres. Posteriorment va cursar els cursos de Doctorat en Història de l’Art a la dita universitat.

Va guanyar el premi nacional a la vocació com a director d’orquestra i el diploma en direcció d’orquestra del Mozarteum de Salzburg.

Ha dirigit l’Orquestra interna del Gran Teatre del Liceu, Orquestra del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, Camareta Instrumental de Barcelona, Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Companyia de Sarsuela Ferran Rigual, així com les bandes municipals de Barcelona, Castelló i Sevilla.

Assessor musical de concursos de bandes de música realitzats per TVE, programes Gent Jove i Nova Gent. Ha sigut jurat en concursos de composició i interpretació musical i en nombrosos certàmens de bandes de música.

Com a compositor ha guanyat premis nacionals i ha estrenat obres als palaus de la Música de Barcelona i de València, l’Auditori de Barcelona, TVE i TV3, entre les quals cal destacar diverses obres per a banda de música.

Compta amb nombroses publicacions sobre l’ensenyament i l’aprenentatge de la música. Professor de música en secundària, catedràtic d’harmonia, contrapunt i acompanyament del Conservatori Superior de Música de Barcelona,

Ha sigut subdirector general d’Ensenyaments Artístics del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, director general de l’ESMUC i coordinador general de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. En l’actualitat continua la seua activitat musical com a compositor i director.

MIQUEL RODRIGO

 

miquel_rodrigoFormat com a director als Països Baixos, Miquel Rodrigo és llicenciat i màster cum laude en direcció d’orquestra i banda pel Conservatori de Maastricht amb els mestres Jan Stulen i Sef Pijpers, i va ampliar la seua formació amb el mestre Günther Schuller (Universitat de Bloomington-Indiana).

Guardonat en diferents concursos internacionals de direcció d’orquestra i banda com la Batuta d’Or del WMC, a Kerkrade; el Gregorz Fitelberg, a Polònia; Ràdio Televisió hongaresa, a Budapest; rep en 1997 la nominació al premi Henriette Hustinx de les Belles Arts de la Universitat de Limburg.

Després dels seus inicis com a assistent a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Colònia WDR, la crítica elogia els seus brillants debuts al capdavant de la Simfònica de Limburg i l’Orquestra de Cambra Alemanya de Frankfurt. El 1998 accedix al lloc de director resident de North-Holland Philharmonic Orchestra d’Haarlem, associada al seu torn amb el Royal National Ballet d’Holanda.

Director polifacètic ha desenrotllat una intensa carrera al capdavant de destacades formacions a països com ara Alemanya, Itàlia, Holanda, Polònia, Hongria, Romania, República Txeca, Mèxic o Espanya, on ha dirigit entre altres les orquestres simfòniques de València, Còrdova, Múrcia i Castella-Lleó. Amb el director de cine nord-americà Spike Llig va ser distingit en la XXVIII edició de la Mostra de València, distinció que tenen, entre altres, directors i compositors com Maurice Jarre, Bill Conti, Francis Lai o Michael Nyman.

Director associat de la Banda Reial de les Forces Aèries d’Holanda entre 1995 i 2010, col·laborador dels projectes orquestrals del Centre Superior de Música del País Basc Musikene, Miquel Rodrigo és des de 2004 catedràtic de música de cambra i direcció instrumental del Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA), i titular de la seua banda simfònica i orquestra de vent Sinfonietta.

ÓSCAR COLOMINA

oscar_colominaÒscar va estudiar direcció i composició a la Guildhall School of Music and Drama i la Royal Academy of Music de Londres, i es va doctorar per esta última al 2010.

Professor de la Royal Academy of Music i la Yehudi Menuhin School, ha sigut professor invitat del Reial Conservatori de l’Haya-School for Young Talent.

Com a compositor ha sigut guanyador del concurs celebrat per a commemorar el 50 aniversari de l’òrgan del Royal Festival Hall, del Musicians Company Memorial Prize, del Guildhall School/Orchestra of the Swan Composition Prize, Millor Banda Sonora en el Festival de curts de Tenerife, i del Hui Hui Música 2008 a València.

Òscar ha rebut encàrrecs del Festival d’Aldeburgh, la Philharmonia Orchestra de Londres, el Schubert Ensemble, l’Institut Valencià de la Música, Kontakte Percussió, i del Estio Burgalés. Les seues obres han sigut estrenades a sales com ara el Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Yale University, Palau de la Música de València, o l’Auditori de Galícia amb la Filharmonia de Galícia; han sigut retransmeses a Espanya, Mèxic, Dinamarca i els EUA; i s’han interpretat al City of London Festival, ENSEMS, Composers Now (Nova York), Música a Compostel·la, Congrés Europeu de Conservatoris, i la Trobada internacional de compositors a Mallorca.

Ha orquestrat obres per a Heinrich Schiff i la Kremerata Bàltica (Gewanghaus, Leipzig 2009), la Yehudi Menuhin International Competition (Beijing, 2012) i ha sigut compositor resident al Barbican Pit Theatre (Londres).

Director artístic de la Jove Orquestra Simfònica Ciutat de Salamanca (2011-2014), dirigix regularment concerts amb ensembles de la Yehudi Menuhin School i la Royal Academy. Ha sigut director invitat en projectes en els quals ha incorporat dansa i audiovisuals en la London Contemporary Danse School, Festival de Segòvia, i Cercle de Belles Arts de Madrid.  Futurs compromisos inclouen concerts amb la Camerata XXI i l’Ensemble Contemporani de la Universitat de Jaén.