La secció II del CIMB se enfrentarà a l’obra de Francisco Andreu Comos

publicado en: CIBM Valencià | 0

 

Andreu_comosBIOGRAFIA

Naix a Torrent (València), 1968.

Inicia els seus estudis musicals a la seua ciutat natal i els continua al Conservatori Superior de València, on cursa piano, harmonia i contrapunt amb Rafael Talens, Luis Blanes i Francisco Tamarit, de manera que els acaba al Conservatori Superior de Música de Madrid.

Aprova per Concurs-Oposició la plaça de trompa en el Cos de Músiques Militars i és destinat a la Banda d’Infanteria de Marina de Madrid.

Realitza cursos de música per a cine a l’SGAE amb els professors Antón García Abril, José Nieto i Luis de Pablo, així com cursos de direcció per a orquestra i banda a Madrid amb Pedro Villaroig i a València amb Pablo Sánchez Torrella.

És pianista acompanyant del Centre Europeu de Dansa a Madrid i València,

Dirigix l’Orfeó Polifònic de Torrent i ha exercit funcions de subdirector a la Banda Simfònica Unió Musical de Torrent i és invitat a dirigir les seues pròpies composicions.

Es dedica a la composició de música per a banda, orquestra simfònica i grups de cambra, i algunes de les seues obres són:

  • Divertimento per a clarinet baix i orquestra.
  • L ‘enfant magique per al Quartet de Clarinets Vert,
  • Torrent: Imatges d’un poble viu per a orquestra o banda amb narrador.
  • Drácula: La Leyenda, suite simfònica per a banda.
  • The Dream of Willy Freeman, suite simfònica per a banda (estrenada per la Banda Municipal de València al Palau de la Música de València).
  • Festival per a saxòfon alt i banda (estrenada al Palau de la Música de València).
  • Quatre moviments per a banda simfònica.
  • Sintonies per a la música i imatge corporativa de Canal 9, Nou 2, Nou 24h i RTVV.

 

THE DREAM OF WILLY FREEMAN (Obra obligada)

 

Willy, un xiquet inquiet de 12 anys, orfe, aferrat al seu poble natal, Glissmouth, divisa tots els dies, des de la xicoteta dàrsena que acaba al vell far, l’horitzó llunyà que no aconseguix veure…, imagina un món nou, més enllà d’on ix el sol.

Un dia, fart, trist però esperançat, s’embarca com a polissó en un vaixell mercant, rumb a Amèrica a buscar una vida millor. Ja en la soledat de la mar, recordarà el que ha deixat arrere, el seu xicotet romanç, el seu únic amor que, inclús sent joc de xiquets, li farà ensombrir la partida…, però seguirà avant, fins a poder aconseguir la seua meta, una nova vida, un somni, el somni de Willy Freeman.

Esta és una obra descriptiva, en tres moviments:

El primer, “Departure from Glissmouth”, narra les peripècies de Willy per a embarcar-se com a polissó i anar-se’n lluny del seu poble natal buscant fer realitat el seu somni.

“Remembering his love”, el segon moviment, és un tema senzill que l’ompli de melancolia i enyorança al deixar arrere al seu amor. Esta melodia contrasta amb un segon tema, un tema d’ansietat i tempestat interior que a Willy el té amargat, pel fet d’haver d’anar-se’n.

El tercer moviment, “Ellis Island. A new life”. A l’arribar a l’illa d’Ellis, una terra nova per a ell, comença a creure que tot canviarà, que li espera un temps d’oportunitats, de sort i d’esperança. El seu somni es farà realitat, lluny…, molt lluny de la seua terra natal.