Satoshi Yagisawa posa la nota internacional a les obres obligades del CIMB 2015

publicado en: CIBM Valencià | 0

yosiwaSatoshi Yagisawa va nàixer en Iwate el 1975. Es va graduar al Departament de Composició en Musashino Acadèmia Musicae. Va estudiar composició amb Kenjiro Urata, Hitoshi Tanaka i Hidehiko Hagiwara i va realitzar estudis de trompeta sota la docència de Takeji Sekine e instrucció de banda amb Masato Sato.

Satoshi Yagisawa ha compuesto una gran varietat d’obres, incloent música d’orquestra, música de cambra i obres corals. Les seues composicions per a orquestra de vent i banda descriuen de manera espectacular els Llocs Patrimoni de la Humanitat i escenes de natura.

El 2003, va compondre la música per a la 54a Jornada National Arbor a la prefectura de Chiba (música per a la sembra i sowingby de l’Emperador i l’Emperadriu del Japó) . En 2005 va aconseguir que les seues composicions formasen part de la 12a Conferència Internacional de World Association Banda Simfònica i Ensembles (WASBE) a Singapour, a més de realitzar la preparació musical per a l’Escola d’Atletisme Superior de la Prefectura de Chiba.

Satoshi Yagisawa ha participat com a jurat en nombroses competicions musicals i ha sigut triat com a director convidat en múltiples activitats musicals ja que es tracta d’un dels compositors joves més prestigiosos de tot Japó.

Les seues principals obres inclouen els Poemes Musicals per a orquestra de vent «I després l’oceà brillar» i «Himne al cel infinit «. Una altra de les seues obres cèlebres és «Machu Picchu: Ciutat en el Cel», «El misteri de la SunTemple ocult» il «Les línies de Nazca – L’univers dibuixat a la Terra»

 

Blue Outer Space – Droplet Of Life

Blue Outer Space – Droplet Of Life va ser composta l’any 2007 per Satoshi Yagisawa a causa d’un encàrrec per a l’Horikoshi High School Symphonic Band (escola superior de bandes simfòniques). La peça està formada per cinc moviments: “El principi de l’Univers”, “Col·lisió d’asteroides”, “La creació de la Terra”, “Planeta d’aigua”, i “Gratitud per totes les formes de vida”.

La melodia està composta en estil coral i expressa, en la seua plenitud, la bellesa de la vida i la gratitud a la Terra. Per este motiu, Blue Outer Space – Droplet Of Life pot considerar-se peça representativa de l’ampli repertori de Yagisawa.

Ell afirma que espera que la música puga donar a l’audiència l’oportunitat de reflexionar sobre la importància de la Terra i la vida.

L’obra va ser publicada per Wind Art Publishing, el Japó, l’any 2008.