La banda gallega de Caldas de Reis s’imposa en la Secció Segona del 136 CIBM “Ciutat de València”

publicado en: CIBM Valencià | 0

El Palau de la Música acull hui dissabte i demà diumenge les seccions Primera i d’Honor

La Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra) s’ha proclamat guanyadora del primer premi de la Secció Segona del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” que s’ha celebrat aquest divendres en el Palau de la Música, en obtindre 338 punts. Per part seua, la Banda de Música Santádega de Cols (Ourense) ha obtingut el segon premi, amb 324 punts, i la Societat Musical La Familiar de Benissanó (València) s’ha alçat amb el tercer, en aconseguir 323 punts.

Sota la batuta de Javier Penido Ferreiro, la banda de Caldas de Reis ha interpretat el pasdoble La llum del sol, de Jean Pierre Haeck i l’obra lliure Retrospective de Carlos Pellicer Andrés. L’obra obligada d’aquesta segona secció ha sigut Sucro Oppidum del compositor valencià Javier Martínez Campos. La banda convidada mentre deliberava el jurat ha estat El Cerrito High School Wind Symphony dels Estats Units, dirigida per Keith Johnson.

El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals i president del Comité organitzador, José Luis Moreno, va ser l’encarregat d’entregar el guardó a la societat guanyadora. A més, prèviament al lliurament de premis, s’ha concedit el reconeixement honorífic a la trajectòria musical en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, a títol pòstum, al periodista Octavio Hernández Bolín.

 

Cap de setmana intens

Hui dissabte i demà diumenge el Palau acull les sessions corresponents a la Secció Primera i Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes “Ciutat de València”, les que reunixen major nombre de músics en les seues plantilles.

En la Secció Primera que se celebra hui dissabte a partir de les 10 hores del matí participaran la Banda Marcial do Val (Portugal), Societat Unió Musical i Artística de Saix (Alacant), Centre Artístic Musical de Montcada (València), Banda de Música de Getafe (Madrid) i Unió Protectora Musical de Vallada (València).

Amb una gran expectació demà diumenge al matí a partir de les 10 hores i a la vesprada des de les 17.30 hores, el Palau acollirà la Secció d’Honor en la qual enguany competixen cinc grans bandes valencianes: l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castelló); la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (València); el Centre Instructiu Musical l’Harmònica de Bunyol (València); la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València) i la Societat Musical L’Artística de Bunyol (València).

La Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Cristóbal Soler, tancarà esta cita ineludible per als amants de la música de vent que, com la resta de les seccions del Certamen, es podrà seguir en directe pel canal de YouTube del Certamen i, enguany, per primera vegada, per la televisió d’À Punt, que retransmetrà íntegrament la secció màxima de la competició musical.