La Primera Secció del 136 CIBM “Ciutat de Balència” finalitza amb el triomf de la Banda Marcial do Val de Portugal

publicado en: CIBM Valencià | 0
  • La Secció d’Honor posa demà diumenge el fermall d’honor a esta 136 edició
  • La Primera Secció del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, que se celebra al Palau de la Música ha finalitzat amb el triomf de la Banda Marcial do Val (Portugal) que ha aconseguit el primer premi en aconseguir els 351 punts. El segon premi ha sigut per a la Banda de Música de Getafe amb 337 punts i el tercer per al Centre Artístic Musical de Montcada, amb 319 punts.

 

La banda portuguesa de Val ha interpretat el pasdoble Miguel Pérez Ricarte, de Manuel Morales Martínez i l’obra lliure Simfonia de Zhou Tian dirigida pel seu titular Bruno Azevedo. L’obra obligada d’esta primera secció ha sigut Ceremonies de la compositora Ellen Taafe-Zwillich. L’agrupació convidada mentre deliberava el jurat ha sigut la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), dirigida per Enrique Montesinos Parra.

El premi a la societat guanyadora d’esta Primera Secció ha estat entregat pel regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals i president del Comité organitzador, José Luis Moreno.

 

Duel artístic al màxim nivell en la Secció d’Honor

 

El Palau acull demà diumenge la Secció d’Honor del Certamen. Un duel artístic al màxim nivell en el qual participen cinc grans agrupacions valencianes, la qual cosa ha generat una gran expectació pel que es preveu que el Palau s’òmpliga per a presenciar esta Secció amb la qual conclourà l’edició 136 del CIBM Ciutat de València.

En la sessió del matí a partir de les 10 hores es podrà escoltar l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castelló), la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (València) i el Centre Instructiu Musical L’Harmònica de Bunyol (València). Les audicions continuaran a la vesprada a les 17.30 hores amb les interpretacions de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València) i la Societat Musical L’Artística de Bunyol (València).

A més de seguir-la en directe pel canal de YouTube del Certamen, enguany, per primera vegada, la televisió d’À Punt retransmetrà íntegrament la Secció d’Honor, en la qual actuarà com a agrupació convidada la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Cristóbal Soler, i que tancarà el Certamen.