Jurat CIBM 2015

publicado en: CIBM Valencià | 0

Els representants del jurat designats per el Comité Organitzador del Certàmen son:

Disfruta d’una reconeguda trajectòria internacional en les especialitats de direcció orquestral, clarinetista i pedagog. Ha actuat com a concertista de clarinet per tot Europa, USA, Mèxic i el Japó, en freqüent col·laboració amb diversos quartets i pianistes, amb la soprano Edita Gruberova, així com destacats mestres.

Compositora, cantant i directora d’orquestra, ha sigut la primera dona en la història que ha estrenat una òpera pròpia, La página en blanco, al Teatre Real. El seu repertori es mou des de la música antiga fins a la música contemporània. És una cantant de referència, que ha interpretat i gravat obres de famosos compositors espanyols i internacionals juntament amb les més prestigioses orquestres davall la batuta dels més aclamats directors.

Director i percusionista, va començar la seua carrera com a percussionista principal a l’Orquestra Limburg Symphony a Maastricht. El 1985, va ser nomenat professor de percussió, i des del 2008 ha sigut també professor de direcció al Conservatori de Maastricht. Des del 2012, Pieter Jansen ha estat actiu com a director invitat i ha impartit classes magistrals a directors de tot Europa, tasca que compagina amb el seu treball al Conservatori de Maastricht. També participa com a jurat en molts concursos nacionals i internacionals.

Com a professor associat de direcció a l’Acadèmia Sibelius Academy a Hèlsinki, Finlàndia, el director danés Peter Ettrup Larsen ha estat a càrrec del programa de direcció de banda de vent des de l’any 2011. Com a autor i compositor, Larsen ha publicat diversos llibres, com per exemple un llibre sobre la seua participació en el Finnish School of Conducting.

És un dels compositors jóvens actuals més actius del Japó i va rebre el premi de la 21th Japan Academic Society of Winds, Percussion and Brass. Actualment és professor d’instruments de vent, corda i percussió a l’escola SHOBI Music College, Tòquio.