Obra obligada sección tercera

La Secció Tercera interpretarà «Sagittarius», una obra de Guillermo Ruano

publicado en: CIBM Valencià | 0

Les agrupacions participants a la secció tercera del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2018 tindràn que interpretar l’obra obligatoria “Sagittarius” del compositor Guillermo Ruano.

BIOGRAFÍA

Jove compositor d’Almansa (Albacete). Als set anys comença els seus estudis musicals al conservatori professional de música de la seua ciutat natal, on estudia piano i percussió, i obté el Títol Professional de Piano. També obté el Títol Superior de Música en l’especialitat de composició al Conservatorio Superior de Música de Murcia. Realitza cursos de direcció de banda amb José Rafael Pascual Vilaplana i obté el Màster en Composició per a Cinema, TV i Videojocs a Berklee College of Music a València.

Ha compost més de quaranta obres, tant de música de concert com per a mitjans audiovisuals i obres teatrals, i ha sigut premiat en nombrosos concursos nacionals i internacionals. És membre de la SGAE i les seues obres han sigut estrenades i interpretades en auditoris i llocs com Air Studios a Londres, Palau de la Música de València, Palau dels Arts Reina Sofia o l’Auditori de la Diputació d’Alacant, i cal destacar també agrupacions com la Societat Musical d’Alzira, Societat Ateneu Musical de Cullera, bandes municipals de Bilbao i Alacant, Orquestra Budapest Art, Quartet de Clarinets Vert, músics de l’Orquestra Simfònica de Londres o el Kammerensemble Classic der Deutschen Oper Berlin.

OBRA OBLIGADA: “SAGITTARIUS”

Obra inspirada en El Rei de los centauros, en la qual la música té un caràcter heroic amb una forma A-B-A. En aquesta apareix un tema principal que es va desenvolupant contínuament originant noves melodies, harmonies i ritmes en forma de marxa, simulant el trot del centaure. Tot això, contrasta amb moments més reposats i cantables que submergeixen l’espectador en un món de fantasia.