Obra obligada sección segunda

«Un Deber de Amor», obra dedicada a Miguel Hernández per la Secció Segona

publicado en: CIBM Valencià | 0

Les agrupacions participants a la secció segona del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2018 tindràn que interpretar l’obra obligatoria «Un Deber de Amor” del compositor Vicente Ortíz Gimeno.

BIOGRAFÍA

Inicia els seus estudis musicals amb el seu pare, Vicente Ortiz Diago, el seu principal professor i mentor. Estudia al Conservatori Professional de la Vall d’Uixó i al Conservatori Superior de Castelló, on obté el títol de professor superior de clarinet, sota la tutela de Santiago Pérez. En 2012 es gradua Summa Cum Laude a Berklee College of Music de Boston, en les especialitats de composició audiovisual i direcció d’orquestra, gràcies a una beca concedida per SGAE.

Les seues composicions han sigut reconegudes en concursos nacionals i internacionals, com el Ciutat de Llíria, Millican Composition Award (Boston), Berklee Composition Competition (Boston), Miguel Hernández (Castuera, Badajoz), Ciutat de Castelló, ASCAP Foundation Steve Kaplan Award (Nova York), Hollywood Music in Mitjana Award (Los Angeles), Concorso Di Corciano (Itàlia), Global Music Awards (Los Angeles), Euterpe de la FSMCV (València), Jerry Goldsmith Awards, etc.

Amb crèdits en més de 40 projectes de cinema i TV, destaquen les seues composicions per a la mini-sèrie de Telecinco Lo que escondían sus ojos i la comèdia d’acció Cuerpo de élite. Ha treballat com a compositor en addicional en les pel·lícules Tadeo Jones 2, Un gallo con muchos huevos, Pequeños Héroes, The Rezort o en les pel·lícules biogràfiques sobre John F. Kennedy y Walt Disney, entre altres. Ha treballat com a orquestrador en la serie Isabel de TVE y les pel·lícules Tadeo Jones 2, Misconduct, Hunter’s Prayer, Pancho, el perro millonario, La vida inesperada, Teresa, etc. Ha format part d’equips de compositors com William Ross, Federico Jusid, Lucio Godoy, Joel Goodman, Zacarías M. de la Riva, Andrea Morricone, Heitor Pereira i Hans Zimmer.

Vicente ha estudiat direcció d’orquestra amb Francisco Noya i George Monseur a Berklee College of Music a Boston (EUA), ha assistit a classes a University Of Califòrnia, Los Angeles (UCLA) amb Travis Cross i Michael Haithcock i a diversos cursos amb Enrique García Asensio i Bernardo Adam Ferrero. Va ser director assistent de la Berklee Symphony Orchestra i director de la Berklee Society of Composers Orchestra. Ha dirigit concerts i enregistraments amb Hollywood Studio Orchestra, Berklee Symphony Orchestra i Orquesta de Extremadura en sales com Jordan Hall, Berklee Performance Center, Palau de la Música de València i en estudis d’enregistrament com The Bridge Studio i el Newman Stage de la 20th Century Fox a Los Angeles i WGBH Studios a Boston. Ha actuat com a director convidat al costat de Los Angeles Symphonic Winds i en 2016 va acudir com a compositor i director convidat al Idyllwild Music Festival (Califòrnia, EUA).